Društvo

Letnjikovac u porti crkve Svetog Pantelejmona

Vernici, ali i ostali žitelji nasilja Pantelej moći će sada, posle službe u crkvi Svetog Pantelejmona, ali i dok se odmaraju u porti, da predahnu u hladu novog letnjikovca koji je juče završen, a koji je dar Gradske opštine Pantelej. Sveštenstvo ovog pravoslavnog hrama ovim povodom je posetio predsednik Gradske opštine Pantelej sa saradnicima Bratimir Vaseljević.

„Letnjikovac koji je izgrađen u dvorištu crkve Sveti Pantelejmon u sklopu je radova koje smo imali prošle godine kada smo na našoj teritoriji izgradili 20 venjaka“, kaže predsednik Gradske opštine Pantelej. „Objekat je namenjen ne samo vernicima, već i građanima koji dolaze u portu ove crkve sa decom. Sada mogu u hladu ovog letnjikovca da odmore od svakodnevnih obaveza dok se njihova deca igraju. Drago nam je da se letnjikovac u potpunosti uklopio u ceo ambijent porte“.

Bratimir Vasiljević je dodao da je za postavljanje 20 venjaka uloženo oko dva miliona dinara, a najavio je i radove za ovu godinu.

„Ove godine radimo ponovo po projektima još 20 letnjikovaca, a postavićemo na nekoliko mesta i dečiji mobilijar, radiće se i rampe za osobe sa invaliditetom“, dodao je Vasiljević. „Prošle godine smo nabavili 23 podzemna kontejnera, a ove godine ćemo nabaviti još toliko. Na taj način Gradsku opštinu Pantelej svrstavamo u red opština koje su uređene sa podzemnim kontejnerima jer njeni stanovnici to zaslužuju“.

Nebojša Vulić, protojerej, starešina hrama Svetoga velikomučenika Pantelejmona , dodaje da je ovakav mobilijar značajan za sam hram.

„Zahvaljujući angažovanju Gradske opštine Pantelej napravljen je ovaj letnjikovac koji će biti od koristi našim vernicima i svim posetiocima hrama“, kazao je protojerej Nebojša Vulić koji se u ime bratstva i uprave hrama zahvalio lokalnim vlastima, a pre svega ljudima koji vode Gradsku opštinu Pantelej. „Oni uvek pomažu onoliko koliko su u mogućnosti. U hramu svake godine nešto uradimo, a nadamo se i daljoj saradnji. Nama je ovaj letnjikovac bio potreban i dobro je da se sada nalazi u porti“.

Prema njegovim rečima porta hrama Svetog Pantelejmona je uvek, a posebno u letnjim mesecima, prepuna ljudi jer je to jedina parkovska površina u ovom delu grada.

„Dolaze tu da prošetaju i odmore stariji žitelji naselja, ali nas posebno raduje što sve više ima dece koja ovde provode slobodno vreme“, dodao je Nebojša Vulić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com