Promo vesti

LET’S SPEAK – jezičke govorne radionice već od 19. juna u Spellu

Govor je spontani proces i ništa vas ne može spremiti bolje za to nego sama VEŽBA. Ono što možete da uradite je da dođete s prijateljima i vežbate zajedno ili se pridružite nekoj od grupa konverzacijskih radionica  u Spell školi stranih jezika za vreme leta.

Iz Spella poručuju: “Dodjite na govorne jezičke radionice interaktivnog tipa gde sami određujete teme o kojima ćemo diskutovati.”
1 – “Znam gramatiku, znam reči, ali … kad treba da se izrazim i kažem nešto… tu nastaje problem.”
2 – “Teško je izraziti se na stranom jeziku” ali mi dodajemo: “…kada ne vezbaš.

Spell organizuje letnje konverzacijske radionice Let’s speak  već od 19. juna i tokom leta za sve zainteresovane: decu i odrasle, zaposlene i nezaposlene. Možete formirati sami svoju ekipu za razgovor na egleskom i to po ceni od 2.000 din po radionici za sve, a profesori iz Spell su tu da sve protekne kako treba.

 

ZBOG ČEGA SU NAM KONVERZACIJSKE RADIONICE BITNE

Postoji više razloga zbog čega nam je teško da komuniciramo na stranom jeziku.

Kada govorimo, većina ljudi obraća pažnju na to šta će reći, izgovor, odabir reći, gramatiku i slično. Previše, zar ne? Zato težimo da budemo kratki u odgovoru, da pričamo sporije i da ponekad izbegavamo da bilo sta kažemo.

Drugi problem je što u tom slučaju zaboravimo da slušamo druge. Razmišljamo o tome šta ćemo mi reći i kako. Ne slusajući druge, mi smo izgubili priliku da vodimo normalan dijalog. Ali, ne samo to! Nismo čuli gramatiku, izraze i konstrukcije rečenica koje je sagovornik upotrebio. Jedan vid učenja je učenje od drugih, ćak i ako sagovornik greši jer lakse uočavamo greške drugih nego svoje. Uostalom, razgovor je proces koji se odvija u dva ili više smera.

Dakle, možda znate dosta toga o jeziku, ali je to vaše znanje pasivno ukoliko ga ne koristite. Vaš cilj je da ga AKTIVIRATE na neki način.

Najbolji način da naučite da se izražavate i iskoristite svoje znanje kao i da ga poboljšate, je VEŽBA.

Pisanje je jedan od načina da koristite jezik. Možete ispraviti napisano, proveravati i dopunjavati, pa na taj način poboljšati jezik. Inače, pisanje može biti korisno i za govor. Ako nemate vremena ili nemate sa kim da komunicirate, pisanje vam može biti od koristi, ali svakako ne može zameniti govor.

Dakle, ono što možete da uradite je da okupite prijatelje, kolege sa kojima bi ste vežbali kod kuće, na poslu, u grad na kafu ili na netu, napravite vašu grupu u Spellu i razgovor može da počne… Ukoliko ste sami zainteresovani da prisustvujete nekoj radionici, takođe, možete se priključiti nekoj od grupa interaktivne govorne radionice u Spellu.

Poboljšajte svoje govorne veštine na zabavan način!
>>>Boost your speaking skills in a fun way<<<

ADRESA
Milorada Veljkovića – Špaje 14/2
(kod Aik banke)

TELEFON
069/ 32 52 297
018/521 227

Facebook >>>

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com