Некатегоризовано

Let Niš-Tivat ponovo od 12. juna

Ukoliko epidemiološke prilike budu povoljnije polovinom juna bi trebalo očekivati ponovno uspostavljanje avio-linije Niš-Tivat.

Avio veza između dva regiona omogućila bi značajan pomak u ukupnoj turističkoj i privrednoj saradnji, poručeno je u Gradskoj kući.

Dobra vest je da nacionalna kompanija Air Srbija ima nameru da obnovi let ka Tivtu u predstojećoj letnjoj sezoni. Od 12. juna bi trebalo da krenu letovi ka ovoj crnogorskoj destinaciji dva puta nedeljno, pod uslovom da situacija sa pandemijom bude po kontrolom, odnosno da budu moguća i dozvoljena putovanja u Crnu Goru”, rekao je Mihajlo Zdravković direktor preduzeća “Aerodromi Srbije”.

Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

Aerodrom Tivat je spreman za goste i turiste, iako vi to niste. Vi ste naša braća. Čekamo vas raširenih ruku i nadam se na obostrano zadovoljstvo, jer je to uzajamni interes i jednih i drugih. Cene aerodromskih taksi nismo menjali, što smatram stimulativnim za sve koji žele da posete Crnu Goru”, kazao je Radovan Marić direktor Aerodroma Tivat.

Obnavljanje aviosaobraćaja između Niša i Tivta predstavlja prvi korak ka uspostavljanju saradnje dve strane u domenu privrede I turizma.

To je odlična prilika za obnovu veza između dva grada i dve države, ali i regije Boke Kotorske sa Niškom regijom. U godini pre korone, tokom letnjih meseci naš aerodrom je opslužio čak 7.500 putnika iz ovog dela Srbije, što pokazuje da postoji veliko interesovanje za obnavljanje i uspostavljanje avio-linije i privrednih veza”, rekao je Željko Komnenović predsednik opštine Tivat.

Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

Za kraj aprila planirana je promotivna kampanja koja će biti organizovana i u Nišu i u Tivtu.

Važno nam je da crnogorskim državljanima pokažemo šta je to što Niš može da ponudi turistima koji planiraju kraći boravak u našem gradu. Ako se uspostave dodatne linije uz postojeću koju ima Air Srbija, imaćemo mogućnost češćeg boravka na Jadranu”, kazala je Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša.

Poslednji avion na liniji Niš-Tivat poleteo je sa aerodroma “Konstantnin Veliki” 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com