Sport

Leskovčanka i Nišlija u stručnom štabu najjače selekcije u košarci u kolicima

Savez košarkaša u kolicima Srbije (SKKS) je za prve pripreme najjače srpske selekcije u košarci u kolicima odredio stručni štab. Selektoru Slobodanu Banjcu će pomagati, kako je ranije najavljivano, trener KKK „Nais“ iz Niša, Miljan Hadžović (36). Novina je to što će u stručnom štabu biti i Leskovčanka Anja Lazić (23).

„Miljan Hadžović je za kratko vreme svojim stručnim radom uspeo da ekipu KKK „Nais“ iz Niša dobro pripremi za narednu sezonu. Bio je reprezentativac u mlađim kategorijama, košarkaški trener i operativac. Poznaje problematiku sporta osoba sa invaliditetom, a njegovo obrazovanje iz medicinske škole (fizioterapija) koristiće u prevenciji i sanaciji povreda“, objasnio je Mladen Pajević, generalni sekretar SKKS-a, dodajući da trening košarke u kolicima zahteva od trenera multidisciplinarnost što Miljan Hadžović nesumljivo jeste.

 

Miljan Hadžović; Foto: Privatna arhiva

Izbor Anje Lazić je imao drugačiji tok, rekli bismo akademski. Tokom jakog međunarodnog turnira koji je početkom juna održan u Sarajevu, selektor Slobodan Banjac je zahtevao organizacioni iskorak – obezbeđivanje jedne osobe sa zaduženjima oporavka i personalne asistencije.

„Za izbor Anje Lazić, SKKS je aktivirao sporazum o saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu koji je potpisan pre dve godine i uspešno se realizuje. Reč je o studentu generacije, bivšoj košarkašici, koja je prošla kroz više predmeta teoriju i praksu u sportu osoba sa invaliditetom. Ona je predlog prof. dr Marka Aleksandrovića i doc. dr Bojana Jorgića, tako da smo tu sigurni da je izbor pravi“, naglasio je Pajević.

U SKKS kažu da spisak stručnog štaba i 17 igrača konačan (jedan je Nišlija Aleksandar Dinić), ali da se vode pregovori za uključivanje volontera u organizaciji treninga koji će se sprovoditi u sportskog sali Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku u Beogradu od 26.6. do 30.6.2019. godine. Druge pripreme se planiraju od 13.7. do 26.7.2019. godine, najverovatnije u Knjaževcu. Evropsko prvenstvo C divizije u košarci u kolicima koje će se održati od 29.7. do 4.8.2019. godine u Sofiji imaće predstavnike sa juga Srbije, za sada zasigurno na pripremama za to takmičenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com