Društvo

Lepo vreme produžilo građevinsku sezonu

Sve dok traje lepo vreme, mi nećemo stati sa građevinskom sezonom, najavila je danas gradonačelnica Dragana Sotirovski.  

Prema njenim rečima, do kraja godine biće sfaltirane ulice koje ne zahtevaju zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, ali i čišćenje međublokovskog prostora i uređenje sportskih terena.

 “Sa „Vodovodom“ smo napravili spisak ulica kojima je potrebna rekonstrukcija. Tamo gde nije potrebna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže radićemo do kraja ove godine, jer nemamo mnogo vremena do prvog snega. Sve one ulice, poput Majakovskog, Zetske i Goričke, gde je neophodna promena vodovodnih i kanalizacionih cevi, to ćemo ostaviti za proleće, kada krene građevinska sezona 2023. godine“, objašnjava Sotirovski.

Ističe da je fokus u poslednjih nekoliko meseci na uređenju seoskog vodovoda.

Krenuli smo u veliku akciju uređenja seoskih vodovoda. Tamo gde sela imaju svoje seoske vodovode, izdašne izvore, ne želimo da priključujemo na gradski vodovod, ali želimo da maksimalno uložimo koliko je novca potrebno da rekonstruišemo seoske vodovode. To je slučaj sa Malčom i Sićevom”.

Prema njenim rečima, danas će početi radovi na izgradnji vodovodne mreže u nekoliko ulica u Niškoj Banji i izgradnja potisnog cevovoda do sela Bojnik.

Najavljena je i još jedna akcija uređenja međublokovskog prostora, koja bi trebalo biti sprovedena u toku nedelje.

“Kenućemo sa Paliluom, videćemo sa „Medianom“ koji su najugroženiji kvartovi, odnosno najprljaviji kako bismo ih sredili za proleće. Uređujemo i sportska igrališta, posebno u međublokovskom prostoru. Pet igrališta je do sad urađeno. Druga grupa od pet igrališta kreće ovih dana, da maksimalno iskoristimo ovo lepo vreme”, završava Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com