Obrazovanje

LEPA VEST ZA VEČITE STUDENTE: Ekonomski fakultet nastavlja projekat “Završi započeto”

Projekat “Završi započeto” po kome je Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu postao jedinstven u Srbiji a koji se odnosi na pripremnu nastavu za studente koji su upisali fakultet po starom programu, a onda su iz nekog razloga odustali od studija, trajaće još godinu dana.

 

Prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta ove akademske godine imali su prijavljenih 150 kandidata za ovaj projekat od kojih je njih 75 dobilo diploma Ekonomskog fakulteta. Već sada se fakultetu za nastavak projekta prijavilo oko 100 kandidata kojima u indeksu nedostaje još nekoliko ispita da postanu diplomirani ekonomisti. Njima će, takođe, biti pružena šansa da dođu do cilja na svom akademskom putu.

Dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta

“Zakonski propisi dozvoljavaju ovim studentima da studije završe do kraja sledeće godine, do 1.oktobra 2021.godine, i mi smo im omogućili da polažu ispite na odgovarajući način”, kaže profesor dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu. “Ovim kandidatima nastavu drže vikendom naši profesori i to čine bez ikakve naknade jer želimo das vi koji su upisali naš fakultet isti i završe kako ne bi ostali bez diplome samo zbog nekoliko ispita”.

Inače, država je u nekoliko navrata produžavala rok “večitim studentima” da završe studije, a to je učinjeno i pre godinu dana kada su ovi student dobili još sve godine da dođu do diploma.

“Verujem da je Ekonomski fakultet svojim primerom doprineo da ovakva odluka bude doneta”, dodaje dekan Đukić. “

Ekonomski fakultet je omogućio studentima koji preko ovog projekta završavaju fakultet da lakše dođu i do literature, a nastava se održava vikendom jer mnogi od studenata rade ili imaju neke porodične obaveze. To su, uglavnom, i bili razlozi zbog kojih su u jednom trenutku odustali od studija, ali je kod njih i dalje bila pristutna želja da studije okončaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com