Društvo

Lena, Filip i Tadija – apsolutni su pobednici Festivala “Zlatna Pčelica”

Lena Mišić, Filip Anđelković i Tadija Damjanović koji su otpevali pesmu “Skijanje”, apsolutni su pobednici Festivala dečije pesme “Zlatna pčelica” koji je održan u Domu Vojske Srbije.

Anika Milenković je osvojila prvo mesto za interpretaciju pesme “Godišnja doba”, drugo mesto je pripalo Ani Pejić koja je otpevala pesmu “Prvi sneg”, a treću nagradu za interpretaciju je osvojio Mihajlo Aranđelović koji je pevao pesmu “Da li meni nešto fali”. Ista pesma je osvojila i nagradu i za najbolji tekst koja je pripala Tomislavu Nikoliću.

Nagradu za aranžman dobio je Aleksandar Petković za pesmu “Lila skrivalica”.

Jug Marinković i Maša Mitrović, koji su pevali pesmu “ Dva medveda”, nagrađeni su za najbolji scenski nastup, a najbolji duet festivala su Sanja Jocić i Ljubica Žikić koji su pevali pesmu “ Radujem se što sam dete”. Danka Božović, Dorotea Kokoris i Ilija Petrović su pevali pesmu “Maca mezimica” sa kojom su osvojili nagradu za najbolji trio.

Posebno priznanje kao najmlađi učesnika festivala dobio je Mihajlo Mitić.

Zvanične nagrade festivala su uručene, ali prema rečima Svetlane Mitić, direktorke PU “Pčelica”, pobednici su svi učesnici i svi su dobili nagrade.

Festivalu “Zlatna Pčelica” koji je ove godine održan 22. put u Domu vojske u Nišu organizovala je PU “Pčelica”, a generalni sponsor Festivala je Grad Niš. Umetnički direktor festivala Nenad Stošić , profesor muzike.

“Pripremili smo 15 novih kompozicija koje nikad nigde i nikad nije čuo. Na scenu je izašlo 33 mališana koji pevaju solo deonice, duetske i pesme u trio izvođenju. Imamo naš hor “Zlatne pčelice koji broji 20 mališana i naše drugare koji su malo stariji . To je hor Niže muzičke škole pod dirigentskom palicom Ninoslave Podvinski. Imamo i našu ritmičku grupu, devojčice iz vrtića “Bambi” koje prate nastupe”, rekla je direktorka PU “Pčelica” Svetlana Mitić.

Ona je dodala da je osnovni cilj ove manifestacije da deci vrati osmeh, sreću i radost.

Svi mališani koji su nastupali na Festivalu pripremali su se u vrtićima poslednja tri meseca.

“Prepoznali smo njihove talente, ne samo za umetnost, nego i za sve dugo što im je potrebno za život. Sada je na roditeljima i na lokalnoj zajednici, da svi zajedno radimo na negovanju njihovih talenata, jer je to naš zajednički zadatak. Tako stvaramo nove generacije, nove mlade ljude koji će ostati u ovom gradu i na koje ćemo biti ponosni”, dodala je Svetlana Mitić.

Na Festivalu su učestvovala deca iz svih 26 vrtića PU “Pčelica”. Pre tri meseca organizovane su audicije po svim vrtićima .

Posebnu lepotu Festivala dali su kostimi. Sva deca, voditelji i učesnici su bila kostimirani u duhu novogodišnjih i božićnih praznika .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com