Društvo

Lekić predložio povećanje stipendija za talentovane učenike i studente

Nebojša Lekić, predsednik Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata, na poslednjem Gradskom veću, predložio je da u ovoj godini stipendije za talentovane učenike i studente budu povećane. On je rekao da je trenutni iznos stipendije 6.500 dinara mesečno i da se radi o zaista talentovanim mladim ljudima, kao i to da će svako povećanje njima mnogo značiti.

“U odnosu na 2018. imamo nešto manje prijavljenih kadnidata, odnosno nešto manje odobrenih stipendija, a i gradonačelnik je više puta najavio da će Grad smoći snage da ovako talentovanu decu, učenike i studente, nagradi povećanjem stipendije za ovu godinu”, naglasio je Lekić.

Lekić je dodao da su kriterijumi za stipendiju prilično strogi i da se talentovanim studentima smatraju redovni studenti državnih fakulteta, sa prosečnom ocenom preko 9, a koji nisu primaoci drugih stipendija. Kada su učenici srednjih škola u pitanju, talentovanim se smatraju oni koji osvajaju u kontinuitetu nagrade na takmičenjima, najmanje republičkim.

On je naveo da je prošle godine, prema tim kriterijumima, bilo 28 učenika i 97 studenata, dok je ove godine kriterijume ispunilo 23 učenika i 86 studenata.

“S obzirom na to da je brojčano manje kandidata koji zadovoljavaju uslove iz javnog poziva, očekujem da će biti i više novca za povećanje stipendije”, istakao je Lekić.

Lekić je na kraju dodao da će ovaj predlog izneti i na sledećoj sednici Skupštine Grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com