Zdravlje

Lekari UKC Niš bore se za život dece povređene u teškoj saobraćajnoj nezgodi kod Niša

Lekari Klinike za intenzivnu negu Univerzitetskog Kliničkog centra u Nišu bore se za život dvoje dece, devojčice (4) i dečaka (14), koja su juče povređena u saobraćajnoj nezgodi oko 5.30 sati na autoputu Beograd – Niš.

 

“Dečak ima ozbiljne povrede. On je u saobraćajki zadobio povrede mozga i trenutno je u komi, na veštačkoj ventilaciji na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju”, rekli su Niškim Vestima u UKC Niš.

Foto: D.K.

Najstarija devojčica je u stabilnom zdravstvenom stanju i primljena je u nišku bolnicu sa najmanje povreda. Najmlađa ima i najozbiljnije povrede i njeno stanje se intenzivno prati. Ona je prema rečima lekara zadobila povrede potiljačne kosti.

“I majka devojčica nalazi se na mehaničkoj ventilaciji, ona je operisana juče. Primljena je u UKC Niš sa obostranim povredama rebara i sa povredama moždanog tkiva. Otac (1975.) bio je na opservaciji u Urgentnom centru i otpušten je na kućno lečenje”, kažu u UKC Niš.

Devojka (22) zadobila je višestruki prelom karlice, operisana je, svesna je, ali se njeno zdravstveno stanje i dalje prati.

Vozač BMW nalazi se na Klinici za neurohirurgiju, a primljen je sa prelomom grudnog pršljena.

Foto: D.K.

U udesu je učestvovao kombi, kojim je upravljao turski državljanin i vozilo “BMW” švajcarskih registarskih tablica a oba vozila kretala su se od Beograda ka Nišu.

Foto: D.K.

Žestok sudar dogodio se u visini sela Trupale kada se, kako se nezvanično tvrdi, BMW švajcarskih registarskih oznaka “zakucao” u crni kombi iz Turske gde su bili roditelji sa četiri ćerke, starosti od četiri do 22 godine.

Borba za život traje za devojčicu (4) koja je bila u crnom turskom kombiju i dečaka (14), putnika iz BMW-a švajcarskih registarskih oznaka.

Kako nezvanično saznajemo, lekari iz švajcerske su zainteresovani da povređene njihove državljane prebace u svoju zemlju i tamo nastave lečenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com