Hronika

Lekar i još tri osobe “pali” zbog primanja i davanja mita

Policija je, u saradnji sa Bezbedonosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila četiri osobe zbog osnovane sumnje krivičnog dela primanja i davanja mita u iznosu od 96 hiljada dinara i 300 evra, stoji u saopštenju MUP-a.

V.K. (1958) osumnjičen je za krivično delo primanje mita, D.J. (1955) za pomaganje u primanju mita, a I.Đ. (1961) i A.M. (1974) za davanje mita.

“Osumnjičeni V.K. se tereti da je tokom septembra i oktobra prošle godine, u svojstvu lekara specijaliste-veštaka u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, preko osumnjičenog D.J. zahtevao i primio novac u iznosu od 96.000 dinara od A.M i 300 evra od I.Đ. da bi doneo pozitivan nalaz u vezi sa zahtevima za priznavanje prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica”, stoji u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je V.K. nakon ovog krivičnog dela podelio novac sa D.J. a svi osumnjičeni privedeni su nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com