Region

Legende Crvene zvezde u Beloj Palanci

Veterani Fudbalskog kluba Crvena zvezda posetiće Belu Palanku u ponedeljak, 28.oktobra i odati počast prvoj „Zvezdinoj zvezdi“ Rajku Mitiću.

Ispred gradskog stadiona na spomenik Rajku Mitiću vence će položiti legende Crvene zvezde, Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Dušan Savić, Zdravko Borovnica i Stanislav Karasi.

Legende kluba obići će gradski stadion koji nosi ime Rajka Mitića, ekološko-rekreativni centar ”Banjica” i sportsku halu. Članovi FK ”Rajko Mitić ” imaće priliku da se upoznaju sa velikanima Crvene Zvezde i predstave svoj klub.

Spomenik Rajku Mitiću u Beloj Palanci; Foto: B.LJ.

U opštini Bela Palanka ističu da je ova poseta od velikog značaja za Belu Palanku, pre svega za promociju i razvoj fudbala i razvoj sportskog turizma.

Rajko Mitić rođen je 19. novembra 1922. godine u selu Dol kod Bele Palanke. Nakon što se njegov otac Vitomir zaposlio na železnici u Beogradu 1924. godine, ubrzo je i porodicu preselio u glavni grad.

Uspešnu fudbalsku karijeru Rajko Mitić počeo je u dresu Košutnjaka, da bi preko BSK-a došao do novoformiranog kluba Crvena zvezda čiji je kapiten bio punih 14 sezona tokom kojih je odigrao 522 utakmice sa 272 postignuta gola.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 59 utakmica, upisavši se 32 puta u strelce. Kao igrač koji je imao veliki uticaj na Zvezdinu istoriji proglašen je za prvu “Zvezdinu zvezdu”, a to priznanje su ponela još samo četvorica igrača u istoriji kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com