Sport

Legendarni golman Dragan Pantelić danas bi napunio 70 godina. U njegovu čast pustili smo film o čuvenom sportisti Broj 1 producenta Olivera Paunovića (link filma u tekstu)

Da je živ Dragan Pantelić danas bi napunio 70 godina. Tim povodom Oliver Paunović producent filma “Broj 1” o proslavljenom golmanu reprezentacije Jugoslavije i fudbalkog kluba Radnički iz Niša Draganu Panteliću, pustio je film za sve one koji ga nisu gledali.

Populatni Panta je bio poznat i po tome da ono što misli to i kaže. Istraživajuci njegove društvene mreže naišli smo na jedan zanimljiv komentar koji je napisao februara ove godine o svom Nišu. Da, tek smo ga sada razumeli zašto je odlučio da svoje poslednje dane provede mirnijim životom na njegovom ranču u Malči.

Pantelić je od posledica kovida preminuo 20. oktobra u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Za Radnički je branio od 1971. do 1981. godine, a za to vreme je upisao 421 utakmicu i postigao 23 gola. Za niški klub je 12 puta branio i u sezoni 1984/85 kada je postigao i jedan gol. Ostaće upamćen po čuvenom golu kada je na prvenstvenoj utakmici u Nišu sa Veležom.

Tada jednom od najboljih golmana Enveru Mariću dao gol iz svog šesnaesterca. Bio je predsedink Radinčkog od 1997 do 2001 godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com