Promo

Lečenje zuba – endodoncija

Šta je to endodontski tretman ili lečenje kanala korena zuba?

Endodontski tretman ili lečenje kanala korena zuba neophodno je sprovesti kada je pulpa u zapaljenju ili je inficirana. Endodontski tretman sastoji se od odstranjivanja zapaljene ili inficirane pulpe (živca) i pažljivog čišćenja i oblikovanja unutrašnjeg dela korena, gde je bila smeštena pulpa. Nakon potpune mehaničke i hemijske obrade, kanal korena puni se odgovarajućim pastama i gutaperka štapićima.

BRANKO DENTAL TEHNO

Uzroci nastanka oboljenja pulpe (živca)

Uzroci nastanka zapaljenja ili infekcije pulpe (živca) različiti su: duboka karijesna lezija, ponavljani tretmani na zubu, polomljeni delovi zuba. Povrede zuba uzrokovane udarcima mogu, takođe, da oštete pulpu, mada na samom zubu ne mora biti nikakvih vidljivih znakova oštećenja. Ako zapaljenje ili infekcija ostanu netretirani, oni mogu prouzrokovati bol, a potom i nastanak apscesa. Ponekad, ipak, pulpa može biti nepovratno obolela, bez prethodne pojave ikakvih simptoma bola ili osetljivosti.

„Pacijentima objašnjavamo svaku fazu rada, kako bi se postigla što bolja komunikacija i što veća spremnost na saradnju, a to umnogome doprinosi postizanju zajedničkog uspeha u očuvanju zuba. Mnogi pacijenti su nam nakon tretmana potvrdili da su se, usled upotrebe modernih i savremenih aparata i odgovarajućih anestetika, osećali prijatno tokom cele procedure“ – Branko Dental Tehno.

BRANKO DENTAL TEHNO

Tretman kanalnog lečenja zuba obično traje od jedne do tri posete zubaru, dakle, ima više faza:

Najpre je potrebno snimiti zub kako bi se utvrdio stepen oštećenja.
Čišćenje infekcije kanala
Punjenje kanala korena zuba
Finalni korak tretmana

U ordinaciji BRANКO DENTAL TEHNO dobićete sve potrebne savete i odgovore na vaša pitanja.

„Кoristimo najsavremenije materijale i opremu da bi tretmani vaših zuba prošli što bezbolnije, a vi bili zadovoljni vašim osmehom“ – Branko Dental Tehno.

 

Zakažite konsultacije:

BRANКO DENTAL TEHNO
Stojana Novakovića 2, Niš, Srbija
☎️+381 18 521 561

BRANKO DENTAL TEHNO
stomatološka ordinacija
Stojana Novakovića 2, Niš
018 521 561
064 26 55 146
sbranko83@yahoo.com
www.dentaltehno.com

BRANKO DENTAL TEHNO – Tradicija u očuvanju zdravlja vaših zuba!

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close