Hronika

Lažnom Vučićevom savetniku šest godina zatvora

Zvonko Cvetković (65), poznatiji kao “lažni Vučićev savetnik” osuđen je danas u Višem sudu u Nišu na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Cvetković je u julu prošle godine pred Višim sudom u Nišu osuđen na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i vratio je na ponovno razmatranje

Cvetković se našao pred sudom jer je 2015. godine N. R. iz Niša, poznanici V. M. iz Ćuprije sa kojom je bio u emotivnoj vezi, lažno predstavio kao savetnik premijera za bezbednost i visoki funkcioner BIA Miroslav Milenković i predočio joj da će biti uhapšena po optužnici od 400 strana jer se „zamerila političarima“.

Tereti se takođe da joj je tada zapretio da ako preko njega ne plati „autoritetima iz Beograda“ koji su „opasni igrači“ može ostati bez porodice te da će se „nešto podmetnuti u njen auto ili auto njenog sina“ i da „opasni igrači“ mogu da lako nameste šta god žele…

U strahu za porodicu, N. R. mu je dala 6.500 evra a njen muž 2.090 evra i 400 švajcarskih franaka, ali se Cvetković, ljutio što nisu doneli još novca ističući da mora „od Gašića iz Kruševca“ da uzme ostatak novca jer je toliko obećao da će odneti u Beograd.

Za dva dana N.R. mu je dala još 6.010 evra pa joj je rekao da ostatak spremi za dve nedelje jer u međuvremenu „putuje u Brisel sa premijerom“. Tereti se da je zatražio da novac stavi u kutiju od viskija i preda V.M. koju je kasnije pokupio.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com