Lažna sangria

U Španiji sam probala pravu sangriju i bila prijatno iznenadjena osvežavajućim i pitkim ukusom ali i činjenicom da brzo ‘hvata’.
Sangria koju danas preporucujem je pogodna i za decu jer nema alkohola.
Potrebno je:
– 1 cvekla
– 1 jabuka
– 1 limun
– 1 pomorandža
– 1 kivi po želji
– malo šecera po ukusu, vanile i cimeta
Postupak:
1. U jednu šerpu ili lonac sipajte vodu i stavite prethodno oguljenu i na kockice isečenu cveklu da se kuva. Dodajte malo šećera i vanilu
2. Postupak ponovite i sa jabukom ali dodajte cimet
3. U medjuvremenu oljuštite malo koricu limuna i pomorandže i isecite ih malo na kockice, a malo na listiće.
4. Kivi oljuštite i isecite na kolutove.
5. Kada se jabuka i cvekla skuvaju, u jedan bokal ili veću teglu prespite obe tečnosti, ubacite cveklu i na kockice isečenu jabuku kao i ostalo voće. Nešto će pasti na dno, a nešto isplivati na površinu.
Ohladite i sluzite.
Autor: Nada Radenković
Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.