Društvo

Lažna je informacija da je 63. padobranska brigada odbila da izađe na ulice Niša

Povodom izjave Dejana Pavlovića, predsednik sindikata Sloga zaposlenih u MO i VS koji je rekao za Nova.rs da je prema nezvaničnim podacima 63. padobranska brigada Vojske Srbije sinoć odbila da bude angažovana na suzbijanju demonstracija, saopštenjem se oglasilo Ministarstvo odbrane republike Srbije.

 

“Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da se sve jedinice Vojske Srbije pa i 63. padobranska brigada upotrebljavaju samo u skladu sa Ustavom i Zakonom o Vojsci Srbije”, ističe se u saopštenju i dodaje da je izjava predsednika sindikata Sloga zlonamerna.

 

63. padobranska brigada nije namenjena za borbu sa nasilnim demonstrantima i nije nikada dobila naređenje za bilo šta slično. Nadležni organi Vojne policije pozvaće na saslušanje Dejana Pavlovića da kao pripadnik Vojske Srbije da obaveštenje na okolnosti date izjave medijima kojom je plasirao laži o Vojsci Srbije, piše u saopštenju Ministarstva.

Oni su pozvali medije da ne objavljuju ovakve lažne vesti i da budu svesni da su odgovorni za posledice koje mogu da nastupe zbog lažnih vesti koje objavljuju i kojima uznemiravaju javnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

    1. prvo da li bilo gde u svetu postoji sindikat u vojsci
      drugo sta zamišlja dotični građanin dejan pavlović

  1. “…63. није намењена за борбу против насилних демонстраната…” У жељи да се протестима и учесницима протеста да атрибут насилног, користи се реченични склоп без икаквог смисла и основне писмености! Јер реченица оваква каква је имплицира да је онда 63. пабр уствари намењена за борбу против “НЕнасилних демонстраната” што је чиста глупост! Само кажем…

  2. Poznajem nekoliko sadašnjih i bivših pripadnika 63.
    Ljudi NIKADA ne bi izašli na ulice Niša da se “bore” sa demonstrantima.

  3. Ajde onda izađite na ulice i pucajte u narod po Vučićevom i Vulinovom naredjenju, mene bi bilo sramota da su mi oni komandanti ali vas očigledno nije, sad sam se razočarao u jedinu državnu instituciju kojoj sam verovao vojsku Republike Srbije, sram vas bilo

  4. Ni SAJ ne služi za borbu sa demonstrantma, pa su ih izveli. Glup članak, još gluplje opravdanje.

  5. Realno nije ni SAJ napravljen za takve stvari pa su sve jedno morali to da rade… Svi su dobili komandu da izađu na ulice ali nije svako prihvatio. A i šta će da im urade, da rasformiraju celu brigadu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com