Sport

LAZAR ARSIĆ NAJBOLJI SENIOR PRVENSTVA-Kik bokserima “Niša” još jedan pehar

NOVAK RADULOVIĆ BEZ EVROPSKE TITULE

Kik boks klubu “Niš” pripao je još jedan pehar na Prvenstvu Srbije u Senti za seniore u Full contactu “A” klase. Pehar je osvojio i Lazar Arsić za najboljeg seniora “A” klase do 57kg.

Foto: Kik boks kluub “Niš”

Kik bokseri niškog kluba okitili su se sa zlatnim medaljama. Lazar Arsić dobio je zlatno odličje u kategoriji S 57 “A”, Natalija Gligić J 60, Nina Stajković J -65. Srebrne medalje pripale su Milošu Jankoviću S -81 “A”, Nadi Krivačević K -50 i Nikolini Stevanović K -55.  Bronzane Stefanu Stankoviću S -86 “B”, Vuku Stojanoviću S +91 “B”.

U zbirnom plasmanu, Kik boks klub “Niš” je podelio prvo mesto sa Kik boks klubom “Sparta” Temerin, trenutno najuspešnijim klubom u Vojvodini.

Foto: Kik boks kluub “Niš”

KBK “Niš” je u oslabljenom sastavu učestvovao na ovom takmičenju, bez trenera i nekoliko aktuelnih šampiona kluba. Uspeh je mogao biti još veći, a to će se potvrditi na K-1 prvenstvu Srbije 21-22.11.2020. godine, saopštio je ovaj klub.

Istog vikenda, u subotu, 07.11.2020. godine, predstavnik Kik boks kluba “Niš”, Novak Radulović borio se za pojas profesionalnog prvaka Evrope u Full contact-u do 71,800. Borba se održala u 10 rundi, i odlukom sudija titula je ostala u Finskoj.

Foto: Kik boks kluub “Niš”

“Novak svakako nije bio slabiji protivnik, i bio je bolji u više rundi, koje su sudije iz Finske i Estonije bodovale nerešeno, i ipak dale blagu prednost domaćem borcu.

Posle više od godinu dana pauze u treninzima kik boksa, Novak se preorjentisao na BOKS, ali je pre nekoliko dana dobio ponudu koja se lako ne odbija, borba za titulu profesionalnog prvaka Evrope protiv domaćeg borca Akseli Saurama.

Novak je trenirajući samo boks, izašao na meč fincu kao zamena za evropskog šampiona Stračaneka, koji je otkazao meč jer su Sloveniji zatvorene granice zbog korone.

Posle izuzetnog prijema od strane finaca, naravno izuzimajući sudije, nadamo se da će se stvoriti finansijski uslovi da i mi ugostimo izuzetno spremnog Sauramu, i naravno osvojimo pojas prvaka Evrope, što Novak svakako zaslužuje”, ističu u klubu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com