Lazanje za Frenka Sinatru – ChaIRSKI Gastro Pub
Kada je hrana u pitanju, opšte je poznato u celom gradu, da je glavna karakteristika Čairskog paba ogroman izbor „hand made“ klope, vrhunskog kvaliteta, originalnog ukusa, prihvatljivih cena, i u velikim porcijama!
Bilo da je u pitanju jutro, podne, veče, u Čairskom ćete uvek moći da „s nogu“ nešto prezalogajite, ili da na miru uživate u jelima od doručka do večere.
Kreativnost kuvara je uvek bila poseban adut ovog paba ušuškanog u hladovini Čaira, pa je tako i miks kuhinja nešto što se jednostavno i očekuje!
Iskreno, na malo mesta u gradu možete uopšte pojesti kačamak. A ako je on spreman po pravoj tradicionalnoj recepturi naših baka, u onom pravom zemljanom tavčetu, tako nešto možete dobiti samo u Čairskom!
U ponudi je kačamak sa starim sirom, koji se služi u porciji od 400 grama i, za malo veće gurmane, kačamak sa Čairskom kobasicom (dobro je poznajete, ona koju sami prave) u porcijama od 450 grama.
Skoknimo ukusom malo južnije i iskusni kulinari iz Čairskog napraviće prave mediteranske čarolije.
Lazanje, takođe u tavčetu, koje nose naziv Frenk Sinatra! Jer ih je po identičnoj recepturi, čuveni kuvar Steva Karapandža, davne 1971. u Parizu, spremao baš za ovu muzičku legendu! Bogate junećim mesom, pelatom, svim začinima koji čine lazanju, koju retko ko može da odbije, a u porciji koju ćete teško isprazniti sami. Što bi naši ljudi rekli – „nema greške“!
Svakako, ako govorimo o mediteranskoj kuhinji paste su nešto što je obavezno. Može da je spremi svako, ali dobru pastu – malo ko! Upravo je Čairski pravo mesto da pojedete vrhunsku „al dente“ testeninu!
- Posna, malo rezna Arrabiata: pena pasta, paradajz i začini – jer savršenstvo je u jednostavnosti.
- Tuna Volta: fusili, kukuruz šećerac, kiseli krastavčići, crne masline, crni luk, povrće, začini i grilovana tortilja – tako, u posnoj ili verziji sa kuvanim jajima. Prijatno.
- Bucina Arrabiata: sa mesom od krmenadle, čeri paradajzom, i Grana Padanom – sirom čuvenog ukusa…
- Malfredo: pileće meso, beli sos od pečuraka, pršuta, tikvice, belo vino, začini, čeri…
- i Čairska – pasta kuće! Brend i ponos paba, puna grilovanog pušenog mesa, junetine, pelata, parmezana, Grana Padana…
A kao predjelo ili pravo okrepljenje nakon napornog radnog dana, osvežavajuća, domaća paradajz čorba, uvek će Vas sačekati topla i tek spremljena! U Čairskom je zovu „Anti Shock“, jer kažu da najbolje ide posle burne noći…
Odaberite doba dana, iskoristite dolazak proleća da uživate u mirnoj bašti okruženoj prirodom, i uživajte u srpskoj ili italijanskoj tradicinonalnoj kuhinji… ili… zašto da ne u obe?!
ChaIrski Rock n Sports Cafe |
Ratka Vukicevica 5A |
063 1703865 |
DOBRO DOŠLI!
[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.9427639384653!2d21.90000561512344!3d43.31545757913439!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0bae6b88e55%3A0x9412989f4c14de5a!2sChaIRSKI+Rock+N+Sports+Cafe!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1550239527404″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]
Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.