Sport

Lavovska borba na terenu, ipak Kup je za Radnički završen

FK Radnički: Radnički kroz penal dramu eliminisan od Zvezde

Radnički je nakon izvođenja penala protiv Crvene zvezde izgubio trku za Kup Srbije. Niški tim eliminisan je u osmini finala u šokantnoj penal-seriji koju je domaći tim dobio sa 3:2. U regularnih 90 minuta nije bilo golova, a briljirao je golman Nišlija Filip Dujmović, koji je imao 17 odbrana. U 34. minutu je odbranio penal Geloru Kangi.

Na društvenim mrežama dele se slike i komentari sa odigrane utakmice. Niški fudbaleri borili su se tvrde meraklije lavovski iako je tim Crvene zvezde barem četiri puta “skuplji” nego tim sa Čaira.

Zvezda je pobedila posle šest penal serija. Junak je na kraju bio golman Crvene zvezde Milan Borjan sa četiri odbranjena penala. Zaustavio je udarce Vujadinovića, Mlađovića, Živojinovića i Mitrovića. Zvezda je promašila tri penala (Rodić stativa, Dujmović odbranio Pankovu, Pavkov pogodio prečku), ali je Kanga realizovao odlučujući. Za Radnički su precizni bili Arsić i Štulić, a za Zvezdu, osim Kange, Katai i Ivanić.

Igrači Radničkog bili su ometani laserima sa tribina prilikom izvođenja penala, a nakon gola Štulića, koji proslavio ućutkujući publiku, izbio je veliki incident i opšti metež na terenu. Štulić je napadnut, a nakon svega je mladi napadač Radničkog dobio crveni karton.

Kada je reč o samoj utakmici, Zvezda je imala inicijativu tokom svih 90 minuta. Stvorila je nekoliko ozbiljnih šansi, ali je sve pokušaje branioca trofeja osujećivao golman Dujmović. U prvom poluvremenu je mladi čuvar mreže skinuo zicer Ohiju, pa opasne udarce Dragoviću i Srniću i na kraju penal Kangi.

Nastavak je doneo sličan scenario, prava opsada je bila pred golom Radničkog, ali je Dujmović bio nesavladiv. Najbolja šansa viđena je u finišu meča. Aleksandar Katai je izveo slobodan udarac, gađao je veoma dobro, ali je Dujmović uz pomoć stative intervenisao i sačuvao mrežu.

Radnički je jedini put zapretio preko Lazara Jovanovića, a Borjan je bio na mestu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com