Kultura

LANE GUTOVIĆ: Zasmejava sve, a ko zasmejava njega?

Ceo život potrošio je da bi njegova pojava bila ono što donosi lepo raspoloženje. Teško ga zasmeju kolege glumci, a najlakše oni koji to i ne žele. Često kritikuje vlast, jer smatra da ni jedna politička akcija nema pozitivnog odjeka na život ljudi u Srbiji.

Najviše simpatija  stekao je igrajući direktora Srećka Šojića. Srbija je volela Šojića, ali taj lik je voleo i  još uvek voli i Lane Gutović.

“Zato što je on paradigma. To je čovek koji pripada ovom narodu, odnosno najnižem sloju ovog naroda i baš zato što je najniži on postaje najviši jer je cela sredina oko njega propala, nestala, izgubila se u prevarama i postala njemu vrlo bliska. Sredina je postala njemu bliska, ne on blizak sredini”, objašnjava Gutović.

Ovaj jedinstveni srpski glumac neprestano zasmejava publiku. Čini se da više nije ni bitno koju će ulogu igrati, publika se oraspoloži samo na pomisao na njegovu pojavu. Deluje tako, ali ko je zaista Lane Gutović.

Na to sam potrošio ceo život da bi upravo moja pojava bila ono što donosi lepo raspoloženje, a da ono što igram na sceni ne bude obojeno krvlju, ili nekim mračnim idejama, koje su inače sve više i više prisutne kod nas u pozorištu. Ne volim te predstave, ne volim ni da učestvujem u tim predstavama, kategorički odbijam da budem sastavni deo tako nekog projekta. Možda je to to što vi osećate kod mene ustvari sastavni deo moje prirode. Možda se vi smejete ne onome što ja govorim, nego mojoj prirodi”, kazao je Milan Lane Gutović za Niške Vesti.

Milan Lane Gutović
Milan Lane Gutović

On zasmejava nas, ali ko zasmejava njega?

“ Teško me zasmeju glumci,  jako teško. U stvari svako ko hoće da me zasmeje me teško zasmeje, onaj koji neće – baš  me lepo oraspoloži”.

Gutović je poznat i po tome da vrlo često kritikuje vlast. Kaže, ne kritikuje svaku politiku, već samo ono što nije dobro.

“Svaka politika bi morala da ima odjek svojih poteza. Ti dobri politički potezi bi trebalo da oslikaju naše živote. To znači da ako se preduzme neka akcija, bilo koja vrsta akcije, nama bi trebalo da bude bolje..ili da imamo više novca, ili neke bolje uslove života, rada. Ni jedna politička akcija koja je preduzeta nema ni jedan odjek u privatnom životu naših ljudi. To zahteva ne kritiku, nego promenu vlasti”, završava Gutović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com