Sport

Lalatović se vraća u Radnički?

Kao bomba odjeknula je vest da će Nenad Lalatović, nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde nakon kratke avanture u Banjaluci, gde je sedeo na klupi Borca, ponovo će raditi u Superligi.  Već u toku današnjeg dana trebalo bi da bude promovisan u novog trenera Radničkog iz Niša, pišu mediji.

Kako prenosi “Mozzartsport”, promocija trećeg trenera Radničkog u sezoni mogla bi da bude održana već danas na Čairu, a Lalatović bi se nakon nje vratio u klub koji je već vodio sa mnogo uspeha. Na klupi Nišlija Nenad Lalatović sedeo je između juna 2018. i juna 2019. godine, a u tom periodu tim je beležio sjajne rezultate.

Podsetimo, Nenad Lalatović Radnički je najpre predvodio u istorijskoj sezoni 2018/19, u kojoj su Nišlije osvojile zvanje vicešampiona Srbije i igrale u polufinalu Kupa, oborile mnoge statističke rekorde iz istorije kluba. Nakon toga, odveo ih je na letnje pripreme u Sloveniju, ali otuda volšebno otputovao u Novi Sad i preuzeo Vojvodinu. Na Čair se ponovo vratio u leto 2021. godine, pompezno je predstavljen, učestvovao je u dovođenju igrača, ali posle nepune dve nedelje otišao je u Saudijsku Arabiju.

U svom trećem mandatu u Nišu, zatiče nesrećno selektiranu ekipu u prilično lošoj formi i još lošije pozicioniranu na tabeli Mozzart Bet Superlige. Radnički nakon 10 kola ima svega devet bodova, a do reprezentativne pauze ostala su mu gostovanje Voždovcu, idućeg ponedeljka i duel sa Spartakom na Čairu.

Radnički je nakon uspešnog finiša prethodne sezone okončao saradnju sa dotadašnjim trenom i Radoslav Batak je napustio klub, a na njegovo mesto stigao je Tomislav Sivić. Iskusni trener nije se najbolje snašao u haotičnoj situaciji na Čairu gde su mu brojne povrede i ostali problemi otežali posao, pa je ekipa kvalifikacije u Evropi neslavno završila već protiv Gzire, predstavnika Malte. Ekipu je nasledio Saša Mrkić, nekadašnji fudbaler Radničkog, koji će sada ustupiti mesto Lalatoviću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com