Sport

Lalatović pred Čukarički: Najteža utakmica od mog dolaska

Fudbalere niškog Radničkog u sklopu 13. kola Superlige Srbije očekuje gostovanje Čukaričkom na Banovom brdu, a taj meč je na programu u ponedeljak od 16 časova.

Trener Radničkog Nenad Lalatović je to gostovanje opisao kao najteži meč od kada je preuzeo ekipu Radničkog i pritom izneo niz pohvala na račun sutrašnjeg rivala.

“Očekuje nas najteža utakmica za nas od mog dolaska. Gostujemo timu koji je u poslednjih pet utakmica primio samo jedan gol, koji ima ne kvalitetne, nego prekvalitetne igrače na svakoj poziciji. Oni su jedan od najorganizovanijih, ako ne i najorganizovaniji klub u ligi. Gale Obradović je preporodio Čukarički, Matijašević je odlično selektorao tim. Moram da pomenem i našeg prvog čoveka Ivicu Tončeva. Oni su čudotvorci. Kod Tončeva nikad nije kasnila plata, ja volim da radim u takvim sredinama gde su redovna primanja, jer onda mogu od igrača da tražim makismum”, rekao je Lalatović, pa nastavio o protivniku:

 

“Oni imaju jako dobre krilne igrače, odličnog strelca, najboljeg u ligi, onda Lučića, Adžića, Ovusua koji može jednim potezom da reši meč. Moramo u oba pravca da igramo disciplinovano. U tom slučaju možemo da se nadamo povoljnom rezultatu”, kazao Nenad Lalatović i odmah nastavio dalje, hvaleći i svoje igrače:

“Atmosfera u ekipi je veoma dobra. Radnički je klub koji ima dušu, imali smo i zajednički ručak ovde u holu stadiona, bila je i muzika, volim da vidim igrače koji se druže kad prošetam gradom. Ljudi su prijatni, ovde uživam da radim u Nišu. Ostao bih u Radničkom sve dok ne odem negde u inostranstvo. Zašto da mi ne budemo u Ligi konferencija, da uđemo u prva tri u ligi sledeće sezone. Pa ovde bi na stadionu bio haos. Otišao sam malo daleko, a da bismo ušli u plej-of, moramo da stignemo te timove, moramo da imamo niz pobeda. Imamo možda najteži raspored od svih. Kragujevac, Javor, Partizan, Zvezda, TSC… Moramo što više bodova da uzmemo, pa posle priprema da uđemo u plej-of i da kroz plej-of možda i izborimo Evropu. Ovom timu treba još dva igrača i Radnički će tada teško ko moći da pobedi. Imamo jajko dobre igrače, brzui tranziciju, krila. Ovo je možda moj najbrži tim koji sam trenirao, to sam i juče rekao igračima”,  istakao je trener Radničkog.

Potom još malo o Čukaričkom:

“Ja se Čukaričkog ne plašim. Respektujem njihovog trenera, igraju visok presing, tranziciju, pobedili su jednu Vojvodinu koja ima ogroman budžet, tamo je napravljen drim tim i oni moraju da budu treći. A mora i Čukarički da bude treći. Ako obe ekipe ne budu treće, to je neuspeh. Koja od njih dve će doživeti taj neuspeh, ja sada ne znam”, izjavio je Lalatović.

I za kraj:

“Sve osim poraza bi za nas bio uspeh, da se vratimo u naš Niš neporaženi. Sistem će biti isti, možda ćemo promeniti jednog ili dvojicu igrača. Mićibući je povređen i dalje, Škrbić nam se vratio, ali je imao dugu pauzu. Ako prođe pripreme dobro, biće još bolji nego što je bio. Mihajlović će nam biti ogromno pojačanje, ali je u Kini mesec i po bukvalno bio zatvoren u stanu. Znači. fizički nije u najboljem stanju, ima par kilograma više”, završio je Lalatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com