Društvo

Lakše, brže i bez nervoze i redova do potrebnih dokumenata

Zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Niš je dobio Jedinstveno upravno mesto koje će građanima skratiti i vreme do dobijanja određenih dokumenata i uštedeti novac, kazala je grdaonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa saradnicima obišla prostorije u kojima će se nalazati Jedinstveno upravno mesto čije je opremanje privedeno kraju, a koje će zvanično početi da radi krajem ovog meseca.

Na ovaj način posle 20 godina Gradski uslužni centar je modernizovan. U novi koncept rada sa građanima uloženo je devet miliona dinara, pet od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i četiri od Grada Niša.

 „Jedinstveno upravno mesto ima 14 šaltera kao i šalter koji je namenjen osobama sa invaliditetom. Službenici koji budu radili za tim šalterima pružiće građanima sve informacije koje su njima potrebne da bi obavili posao zbog kojeg su došli i da daju potrebnu dokumentaciju. Šalteri će biti uvezani sa republičkim institucijama što znači da će na  jednom mestu sugrađani moći da dobijaju i dokumentaciju  za koju su nekada morali da obiđu više mesta.Na taj način ubrzaćemo administraciju i rad naših  šalterskih službi“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dodala je da će zaposleni koji će se naći sa druge strane šaltera dobiti i odgovarajuću službenu uniformu u skladu sa kodeksom  oblačenja zaposlenih u gradskoj upravi, a konstantno će se raditi i na stručnom usavršavanju zaposlenih koji su svakom trenutku moraju da imaju spreman odgovor na svako pitanje ili zahtev građana.

 

  „Posle 20 godina Gradski upravni centar je sa otvaranjem Jedinstvenog upravnog mesta modernizovan, a to će značiti ekonomičnu, brzu i efikasnu  komunikaciju sa građanima. Imaćemo info-pult i mogućnost da putem aplikacije e-građanin,  građane edukujemo da koriste e-usluge  ne samo one koje su dostupne na lokalnom već i na republičkom nivou. Imaćemo 14 modernih šaltera i šalter za osobe sa invaliditetom koje će sada  lako i na prijemčiv način doći do usluga javne uprave. U pitanju je savim novi koncept rada koji će omogućiti i elektronski sistem za upravljanje radovima čekanja. Građani će putem interneta i SMS porukama  moći da zakažu  prijem u upravama. Ovde će biti smešteni  šalteri Uprave za organe grada i građanska stanja, Uprave za društvene delatnosti, Uprave za finansije i zaista se nadam da će  građanstvo biti zadovoljni modernim konceptom funkcionisanja Javne uprave u Gradu Nišu“, objasnila je Marina Janković, nečelnica Uprave za organe Grada i građanska stanja.

Ona je dodala i da na sajtu grada postoji  registar administrativnih procedura i postupaka i za izvorne i za  poverene poslove za sve gradske uprave.

 

 

„ Klikom na odabrani postupak može  se videti šta je potrebno za taj postupak, da li se plaća republička taksa , koliko iznosi, ko je kontakt osoba, koji su telefonski brojevi konkretnog odeljenja, odseka,  uparve. Hoćemo i vizualno i funkcionalno  da približimo sve naše postupke javnosti i građanima, privrednim subjektima “, dodala je Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com