DruštvoServisne

Kvar na semaforu kod OŠ “Miroslav Antić” biće uskoro saniran

Semafor na raskrsnici Knjaževačke ulice i Bulevara Medijana, koji je u neposrednoj blizini Osnovne škole “Miroslav Antić” u kvaru je već nekoliko dana.

Čitaoci koji su se obratili našoj redakciji ukazali su na ovaj problem i pitali da li će se možda na semaforu ukinuti zeleno svetlo za uslovno skretanje desno, zbog, kako ističu, bezbednosti dece koja prelaze raskrsnicu na putu do škole.

Iz JKP “Parking servis” rekli su da takva inicijativa nikada nije stigla do njih, a semafor nije u funkciji nekoliko dana jer je u pitanju složen kvar.

Foto: J. Ć.

Ističu da je kvar delimično saniran i semafor je u režimu treptača što je, kako navode, uobičajena bezbednosna procedura.

“U pitanju je složen kvar koji je zahtevao zamenu podzemnih signalnih kablova od semaforskog uređaja do standardnog semaforskog stuba, što je i učinjeno 29.01.2020. godine. Ekipa će sutra, 31.01.2020, pristupiti daljem detektovanju i otklanjanju kvarova, eventualnoj zameni modula, signalnih kablova i elektronskih komponenti”, poručuju iz JKP “Parking servis”.

Oni dodaju da će semafor biti pušten u rad kada budu zadovoljeni svi bezbednosni uslovi, a po pravilima struke, a očekuju da je krajnji rok za završetak intervencije na ovom kompleksnom kvaru subota, 01.02.2020. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com