Kuhinjica

Kuvano/Pečeni hleb

Ovo je hleb od kuvanog testa koji sam se spremala da napravim već neko vreme ali nikako jer traži vremena, a ja sam za brze recepte. No, evo, da ne bude da samo mućkam neke salatice i čorbice, evo i malo mešenja i pečenja.

U principu testo je isto i za hleb i za kiflice. 

Znači:

1. mleko,
2.  šecer,
3.  so,
4.  kvasac,
5.  brašno.

Koliko čega ide ne mogu da vam kažem jer je kod mene to uvek odokativno. Uglavnom, zamesite testo, ostavite da naraste, premesite jednom, podelite na onoliko delova koliko želite i u zavisnosti od veličine hleba koju želite. Svaki deo/jufkicu razvucite oklagijom i smotajte kao rolat. U medjuvremenu stavite jedno 3 litre vode sa 3 kašike šećera da provri. Kada uzavri, urolane hlebčiće ubacite da se kuvaju nekih pola minuta/minut, a potom prebacite u prethodno pek papirom prekriven pleh i zajedno sa kiflicima koje ste po svojoj zelji filovali, stavite da se peče u već zagrejanu rernu na 180 stepeni, jedno 45 minuta. Kao što vidite na videu, hleb je unutra mekan i lisnat a kiflice krckave spolja, a iznutra meke.

P. S. Zaboravih, premazite jajetomi pospite po zelji semenkama, začinima itd.

Prijaaaatnoooo!😊

Autor: Nada Radenković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com