Društvo

Kupanje u rekama na sopstveni RIZIK

Trenutno niko u Nišu i okolini ne kontroliše kvalitet površinskih voda, jer tender za obavljanje ovog posla tek treba da se raspiše kaže Snežana Gligorijević, načelnica Centra za higijenu niškog Instituta za javno zdravlje.

Nekada su rezultati ovog ispitivanja bili predstavljeni na sajtu tadašnje Uprave za privredu, održivi razvoj i zaštitu životne sredine ali taj sajt trenutno ne radi. Možda i zbog toga što sada o površinskim vodama brine novoformirani Sekretarijat za zaštitu životne sredine.

“Vi ćete uvek od niškog Instituta za javno zdravlje da dobijete komentar na rezultate  ispitivanja. Čekamo tender koji će biti raspisan, a ja se nadam da će ove godine taj posao biti poveren nama kao republičkoj instituciji”, kaže Snežana Gligorijević, načelnica Centra za higijenu IZJZ.

U toku prošle godine ove analize obavljala je laboratorija iz Novog Sada o čemu su Niške Vesti pisale lane.

Ispitivanje površinskih voda predviđa uzorkovanje vode i kontrolu reka u Nišu i okolini. To su Nišava, Kutinska reka, Toponička reka i Južna Morava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com