Hronika

“Kung fu” dobio 30 godina za ubistvo starice

Viši sud u Nišu osudio je na 30 godina zatvora Igora Usainovića zvanog “Kung fu” (34) zbog svirepog ubistva starice Ružice Talević (83) u njenom stanu u Nišu.

Sud je, kako je dodala, oštećene za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahteva uputio na parnicu.

Usainović iz sela Rečica kod Žitorađa je osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo i ima pravo da se žali na ovu presudu Apelacionom sudu u Nišu.

On je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela i iza sebe već ima oko 12 godina izdržavanja zatvorske kazne.

Prema optužnici niškog tužilaštva, Usainović je kritičnog dana u parku uočio staricu i pratio je do njene zgrade a onda nasumice zvonio na vrata komšijama dok od njih nije saznao u kom stanu živi.

Čim mu je otvorila vrata, ugurao je u trpezariju i oborio je na pod a zatim joj oko vrata zamotao stolnjak u nameri da je uguši.

Dok se starica otimala, Usainović je više puta udario kutijom pedale za bas gitaru po glavi nanevši joj višestruke prelome lobanje, povredivši joj mozak usled čega je ubrzo podlegla povredama ugušivši se u sopstvenoj krvi.

U međuvremenu, Usainović je nakon zločina otišao na redovno javljanje u nišku Policijsku upravu – što je bio dužan da čini dva puta mesečno po odluci sudije za prethodni postupak Osnovnog suda zbog ranijih krivičnih dela.

Zatim je pokušao da autobusom pobegne kod sestre u Požarevac ali ga je policija uhapsila u Aleksincu.

Izvor:Tanjug

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com