Kultura

Kulturno blago Kine u Nišu

U Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” otvoren je “Kineski kutak” sa ciljem da se bogata kultura ove zemlje sa “dalekog istoka”, ali i njena istorija kao način života, približi Nišlijama.

“Kineski kutak” je plod saradnje beogradskog Instituta “Konfucije” i niške biblioteke.

“Otvaranje “kutka” je izraz naše želje da pokažemo kulturnu raznolikost. Nastava jezika i rad u radionicama prezentovaće kulturno blago Kine u Nišu”, rekla je Sonja Šuković, direktorka biblioteke.

Nišlije, a pre svega deca i mladi, imaće priliku da pohađaju i besplatne časove kineskog jezika u ovom prostoru i da se u mnogobrojnim radionicama upoznaju sa kineskom kulturom.

“Nišlije, a posebno deca, imaće priliku da upoznaju kulturu jedne daleke zemlje, a nama bliskih ljudi. Već imamo saradnju sa Filozofskim fakultetom, na kojem je omogućeno fakultativno učenje kineskog jezika, kao i sa Gimnazijom “Stevan Sremac”, pa je otvaranje ovog prostora u biblioteci zapravo zaokruživanje ambijenta za naše bolje razumevanje šta Kina jeste. To je zemlja od koje možemo mnogo da naučimo”, naglasio je profesor dr Radosav Pušić, direktor Instituta “Konfucije”.

Deca, zainteresovana za upoznavanje kineske kulture, već juče, na otvaranju “kutka”, počela su da uče prve reči na kineskom i da na maloj promotivnoj radionici izrezuju i prave različite oblike od papira.

U niškoj bibliteci već rade ruski i američki “kutak”, uz aktivnosti Francuskog instituta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com