Društvo

Kultura na mreži

Da li nas Fejsbuk informiše ili dezimformiše, postoje li na domaćem internetu uticajne ličnosti iz oblasti kulture,samo su neka od pitanja o kojima će biti reči na okruglom stolu “Kultura na mreži” koji se održava 23. januara od 19 sati na Univerzitetu u Nišu. Organizatori okruglog stola su Niški kulturni centar i Univerzitet u Nišu.

“Imajući u vidu koliko danas društvene mreže oblikuju svakodnevicu, razgovor će biti posvećen pre svega njihovom uticaju na popularizaciju kulture i oblikovanje kulturnih ukusa i navika.Kako je kultura predstavljena na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu?  Kako zainteresovati građane za kulturne događaje posredstvom društvenih mreža?  Da li nas Fejsbuk informiše ili dezinformiše?  Postoje li na domaćem internetu uticajne ličnosti iz oblasti kulture, samo su neka od pitanja o kojima će biti reči na okruglom stolu”, ističu organizatori.

Biće otvorena i pitanja uticaja interneta, a posebno društvenih mreža na jezik,  komunikaciju i kreativnost, a detaljno će biti objašnjen fenomen Fejsbuka kao antidruštvene mreže i svojevrsne „mašine za uživanje“, „mašine za nadzor“ i „mašine za odvraćanje pažnje“.

Na okruglom stolu učestvuju dr Maja Vukadinović, docent na Fakultetu savremenih umetnosti, Dalibor Petrović, vanredni profesor Univerziteta u Beogradu, Zoran Hamović, direktor i glavni urednik izdavačke kuće Klio i Dalibor Popović Pop, pesnik.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com