Društvo

Kuća želja, slikanje sa Deda Mrazom i dom za zaljubljene

Na platou ispred Gradske kuće počelo je urađenje Novogodišnjeg grada. Sastoji se od tri kućice ušuškane među nekoliko jelki koje su okićene novogodišnjim ukrasima pa u večernjim satima ceo plato postaje pomalo bajkovit.

U jednoj od kućica Nišlije mogu da ispišu na papiru svoju želju, u drugoj živi Deda Mraz koji je svakog trenutka raspoložen da se slika sa decom i sasluša njihove novogodišnje želje, a treća je namenjena zaljubljenim mladim parovima koji tu mogu fotografijom da ovekoveče svoju ljubav. Sve je to u organizaciji Turističke organizacije Niša.

‚‚Ispred kućice želja nalazi se sto sa papirićima na kojima posetioci, prolaznici i svako ko to želi može da ispiše svoju želju. Želja mora da bude vezana za grad Niš, a može da predstavlja i ideju kako da se nešto u gradu promeni, unapredi, ili izgradi. To može da bude uređenje parka, izgradnja ZOO vrta ili šta god već. Papirići sa željama se kače ma jelku koja se nalazi ovde i sakupljaju se četiri dana, do 31.decembra. Sve te želje završiće na stolu gradonačelnice Niša koja će sve to da razmotri i vidi koje želje u skladu sa mogućnostima Grada mogu da budu ispunjene” – kaže student Marko Mitić koji je jedan od domaćina u Novogodišnjem gradu.

 

Foto: V. P.

Preko puta Novogodišnjeg grada u Starom parku Nišlije mogu da se provozaju novogodišnjim kočijama. Voziće ih lično Deda Mraz, a pomagaće mu vilenjaci.

Otvara se i Ulica Suvenira u kojoj mogu da se kupe novogodišnji venčići, liciderska srca sa likom Deda Mraza, ukrasne novogodišnje sveće.

Na Trgu kralja Milana počeo je kulturno umetnički program. Prvi se od 11,30 sati prestavio Ženski hor Studentskog kulturnog centra. Već sutra tu će se naći video-bim, a građani će uživati u snimljenim koncertima Simfonijskog orksetra i u predstavama Narodnog pozorušta, kao i programu Niškog kulturnog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com