Društvo

Kuburović: Niški KPZ za primer

Nova zgrada instrumentalne zaštite u niškom Kazneno-popravnom zavodu  jedna je uz ukupno novih blizu 40 objekata, koliko je za četiri godine obnovljeno ili izgrađeno u niškom zavodu.

Ministarka pravde Nela Kuburović obišla je niški KPZ i rekla da je niški zavod primer kako treba da izgledaju i ponašaju se svi zavodi u Srbiji.

“Ovde sa ponosom možemo da utvrdimo da nakon nekoliko godina kada je ustanova bila potpuno devastirana sa velikim minusom od 150 miliona dinara, danas imamo ustanovu koja dobro funkcioniše sve zahvaljujući odgovornom i domaćinskom upravljanju”, rekla je Kuburović.

U poseti niškom zavodu bili su i sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, načelnik niške policije Ninoslav Mitić kao i zvaničnici vojske i predstavnici SPC.

Smeštajni kapaciteti u Kazneno-popravnom zavodu Niš poboljšani su za 15%, kaže ona I zbog ovakve slike Srbija je napredovala u izveštaju Saveta Evrope kada je u pitanju položaj osuđenika.

Samo lane u sređivanje niškog Kazneno popravnog zavoda uloženo je blizu 180 miliona, o čemu su Niške Vesti već pisale.

“Sada imamo veću bezbednost kazneno popravnog zavoda, jer se ranije dešavalo da neki zaraženi osuđenik unese neku bolest jer je prijemna zgrada bila u centru zavoda, sad više to nije moguće, jer se radi prvo trijaža od mesec dana pa tek onda osuđenik ulazi u sam zatvor”, kaže upravnik niškog KPZ-a Aleksandar Grbović.

On dodaje da je u planu nova zatvorska bolnica koja bi trebalo da počne da se gradi 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com