Društvo

Kružni tok na Bulevaru Nemanjića dobija i fontanu

Kružni tok na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića biće završen do kraja sledećeg meseca.

U planu je postavljanje fontane na samom kružnom toku i nove rasvete, kao i sadnja zelenila duž bulevara.

Ovo je 30. po redu kružni tok koji gradimo u Nišu i jedini koji će imati fontanu. Biće to jedno velelepno zdanje koje će krasiti ovaj deo bulevara. Imaćemo čime da se ponosimo, posebno oni ljudi koji žive u ovom delu grada“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prilikom obilaska radova.

Za izgradnju kružnog toka i rekonstrukciju bulevara izdvojeno je 61 milion dinara budžetskih sredstava.

Posle 13 godina Niš dobija podzemne instalacije i to je inicijativa gradonačelnice. Svi kablovi će biti ukopani u visini kružnog toka, a postavićemo i najsavremenije osvetljenje. Rok za završetak radova je 22. april kada će svečano biti otvoren Delta planet“, kaže Nemanja Milošević iz kabineta gradonačenice.

Osim kružnog toka biće izgrađena biciklistička staza, rehabilitovan kolovoz na potezu od raskrsnice sa ulicom Vojvode Mišića do pijace „Boško Buha“, a duž bulevara zasađeno zelenilo.

Foto: A.P.

Neugledna zelena površina na potezu između bulevara i novog tržnog centra, takođe će biti uređena.

Šumu na bulevaru, koja je trenutno ruglo grada, pretvorićemo u park gde će građani moći da prošetaju, sede i uživaju. Park nećemo komercijalizovati. Biće bez kafića i trafika kojih u okolini inače ima. Uređenjem parka ćemo stati na put i onima koji ovde prave divlju deponiju“, rekao je Nenad Stanković član Gradskog veća zadužen za izgradnju.

Od multifunkcionalnog objekta kulture se, kaže, nije odustalo, ali se trenutno traži adekvatnija lokacija.

Foto: A.P.

Zbog izgradnje kružnog toka, saobraćaj se u ovom delu bulevara odvija samo levom trakom. Desna je raskopana i trenutno se radi podzemna instalacija. U narednim danima očekuje se postavljanje privremenog osvetljenja kako bi kretanje građana u noćnim satima bilo bezbednije.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da će sve radove obavljati „pod saobraćajem“ koji nijednog trenutka neće biti obustavljen na ovoj deonici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

9 Komentara

  1. “Posle 13 godina Niš dobija podzemne instalacije i to je inicijativa gradonačelnice. Svi kablovi će biti ukopani u visini kružnog toka, a postavićemo i najsavremenije osvetljenje!”

    Ovo je jedna od NAJDEBILNIJIH izjava, ali šta drugo i očekivati! Ovaj što je izgovorio, verovatno nema pojma ni šta je jadan rekao!

    Znači, najpre br.13 jer masončine ne mogu da funkcionišu bez okultnih brojeva, drugo, Niš do sada “nije imao” podzemne instalacije, kablovi će biti “ukopani u visini” kružnog toka, a osvetljenje će biti kao centru sa onim 5G pljosnatim led lampama! Bravo za templarsku gradonačelnicu!

    1. Još kad počnu svi da zevaju u fontanu dok voze, eto nama posla za auto-osiguravajuće kuće! (Nadam se bez novih tragedija!) A možda preCednik ispuni ludo obećanje iz one kampanje i nabavi te leteće automobile o kojima je pričao…

  2. 200m od tog rugla je ruglo oko Merkatora farma pacova pa treba i to urediti. Svi su samo pričali a niko nije ništa uradi u okolini Merkatora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com