Društvo

Kružni tok kod Imidža završen dve nedelje pre roka

Radovi na rekonstrukciji dela Dušanove ulicve i izgradnji kružnog toka kod ” Imidža”, počeli su 23. februara, a biće završeni do nedelje što je skoro dve nedelje pre roka, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, obilazeći gradilište.

Rok za završetak ovih radova, koji su vredni 23 miliona dinara bio je 35 dana, a  biće faktički završeni pre predviđenog roka.

“Večeras će se delimično staviti saobraćaj u funkciju i već u toku sutrašnjeg dana, trotoari i sve što je ostalo biće okonačano. U nedelju će saobraćaj punim kapacitetom da krene”, kazao je Bulatović.

Finiširanje Foto Niške Vesti

Vrednost radova je 23 miliona , za kružni tok je dato 9 miliona dinara, a rekonstrukcija Dušanove ulice koštala je 14 miliona.

“Nadzor će dati ocenu, a očekujemo  da je sve urađeno u skladu  sa očekivanim, da je ispravno i da će trajati”, dodao je gradonačelnik, uz ocenu da se cele zime radilo.

Nenad Marković, nadzorni organ ispred Direkcije za izgradnju Grada, podsetio je da su radovi na drugom kraku Dušanove ulice (od Prvomajske do ulice Vojvode Mišića) počeli u novembru prošle godine, kada je i sklopljen ugovor sa niškim preduzećem PZP TRACE, koje je izvođač svih radova.

“Radovi su bili prekinuti sredinom decembra zbog izuzetno loših vremenskih uslova. Radovi su uključivali presvlačenje asfaltnog sloja i zamenu ivičnjaka duž cele Dušanove ulice i izradu kružnog toka. Kolovoz će biti završen u toku sutrašnjeg dana, a u toku sledeće nedelje biće kompletno završeno sve što je u projektu”, kazao je Marković za Niške Vesti.

Kako je Marković rekao, večeras i u toku noći radnici JKP Mediana uradiće potrebno obeležavanje kolovoza, pešačke prelaze i svu potrebnu signalizaciju, a gradonačelnik je ovom prilikom najavio i nove infrastrukturne investicije, kao što je sređivanje raskrsnice kod Suda i Jagodin Male.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com