Društvo

Krst od 12 metara i težak četiri tone postavljen na Krstovdan u naselju Brzi Brod (FOTO+VIDEO)

U naselju Brzi Brod na Krstovdan postavljen je Pravoslavni Časni Krst visok 12 metara i težak 4 tone. Krst izrađen od čelika, sa kompletno urađenom statikom podigli su građani Brzog Broda zajedno sa dobrotvorima iz naselja i okoline.

 

“Krst zvanično nije osveštan, ali se narod nada da će se uz Božiju pomoć i razumevanje Eparhije Niške, to desiti 12. februara, na praznik Sveta Tri Jerarha, kada je Crkvena slava lokalne Crkve u Brzom Brodu”, rekli su  Niškim Vestima iz organizacije “Uređenje naselja Brzi Brod”.

Podizanje Krsta na Krstovdan i osveštenje Krsta na Sveta Tri Jerarha, dalo bi u potpunosti simboliku celokupnoj zamisli, ističu stanovnici ovog niškog naselja.

“Krst tek treba da zasija u punom sjaju, jer je u planu da se plato oko njega kompletno uredi ogradom, zelenilom, ukrasnim kamenom, rasvetom”, ističu.

U planu je, kažu, i da se iza Krsta stara montažna prostorija zameni novim zidanim objekom koji će služiti za potrebe Crkve.

“Verski narod Brzog Broda zahvaljuje se svima koji su pomogli podizanje Pravoslavnog Časnog Krsta”, rekli su Niškim Vestima.

https://www.facebook.com/crkvabrzibrod/videos/7598751020151052

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com