Društvo

Krsna slava uz buku do ranih jutarnjih sati – komunalna policija reagovala

Slavilo se poslednjih dana u Nišu, mnoge krsne slave tek su pred nama. Nišlije uglavnom odabrale način na koji proslavljaju slavu.

Malo njih po starom običaju kako crkva nalaže, mnogi na moderan i sve prihvaćeniji način – uz živu muziku i dosta buke. Komunalna policija u Nišu imala je postupanja, kada je reč o galami do ranih jutarnjih sati. Prijava jeste bilo ali ne i pisanja prekršajnih prijava, tvrdi načelnik komunalne policije u Nišu Milan Đorđević.

“Imali smo određeni broj prijava ali ne previše. Sugrađani su bili tolerantni prema raspoloženim komšijama. Imali smo postupanja poslednjih dana ali jedino kada je veselje trajalo do ranih jutarnjih sati, ali ne i pisanje kazni. Nakon dolaska naših pripadnika buka koja je ometala komšije je prestala”, rekao je Milan Đorđević, načelnik Komunalne policije Niš za TV Zona Plus.

Najava bilo kakve proslave komšijama, pomogla bi da se problemi izbegnu.

“Bilo bi poželjno da se komšije  na vreme obaveste, jer je u odluci o Kućnom redu definisano, da kućni mir vlada nakon 22 sata”, ističe Đorđević.

Kazna za “veseljake” koji bi da do ranih jutarnjih sati smetaju komšijama koji bi da odmore na kraju napornog radnog dana jestu predviđene i propisane.

“Ako saradnja sa opomenutim stanarima izostane, izriče se prekršajni nalog na licu mesta u iznosu od 5000 dinara. Ako se ova kazna plati u roku od osam dana ona bude prepolovljena. Ako i pisanje kazne ne umiri veselo društvo, poziva se “kao pomoć” policija opšte nadležnosti”, kaže načelnik niške Komunalne policije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com