Hronika

Kršenje policijskog časa: Od juče do danas 7 kazni i 2 opomene

I u poslednja 24 sata Prekršajni sud u Nišu imao je puno posla zbog kršenja mere zabrane kretanja za vreme policijkog časa. Sedam osoba je novčano kažnjeno i izrečene su dve opomene.

 

“Prekršajni sud u Nišu u poslednja 24 sata izrekao je 7 novčanih kazni od 30 do 60 hiljada dinara i dve opomene zbog kršenja mere zabrane kretanja za vreme policijkog časa”, kaže za Niške Vesti predsednik Prekršajnog suda Mišel Marković.

Važno je znati da kada policija zatekne nekoga na ulici u vreme policijskog časa, ukoliko nema posebnu dozvolu za kretanje, odmah se privodi sudu. Sređuju se papiri i zahtev za pokretanje postupka, a sudi se odmah bez neposrednog kontakta sa sudijom.

Rok za plaćanje kazni je 15 dana, a pravo žalbe je 8 dana.

“Rokovi ne teku zbog vanrednog stanja, ali imaju pravo žalbe. Odlučuje se po žalbi i kada presuda bude pravosnažna rok za plaćanje je 15 dana. Ako se ne plati, menja se u kaznu zatvora”, dodaje Marković.

Podsetimo, jedan dan zatvora “vredi” 1000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com