Društvo

Krkobabić poželeo penzionerima “da im rastu unuci i penzije”

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas u Nišu da je jedina želja penzionera da im rastu unuci i penzije i on im je danas iskreno poželeo da im se ta želja ostvari.

Krkobabić je, prilikom obilaska Sajma za penzionere u Oficirskom domu rekao, da su penzije u Srbiji redovne, stabilne i da od januara kreću da rastu.

“Govoriti o položaju penzionera možemo pre svega kroz poboljšanje njihovog materijalnog položaja. Penzioneri žele jedino da im rastu unuci i penzije. Želim da im se ta želja ispuni u jednoj stabilnoj, čvrstoj i prosperitetnoj zemlji”, istakao je on.

Krkobabić je rekao da se iz državnog budžeta na godišnjem nivou izdvoji značajna svota novca za penzije koje u krajnjoj liniji završe u maloprodajnim i veleprodajnim objektima.

“Očekujem od velikih trgovinskih kuća i lanaca da se penzioneri kao redovni i solidni kupci uvaže na pravi način. Bilo bi dobro da imamo subotu ili nedelju namenjenu penzionerima, da su tada za cene za penzionere niže i pristupačnije”, izjavio je Krkobabić.

Prema njegovim rečima opštinske i gradske uprave takodje moraju da uvaže činjenicu da su penzioneri najredovnije platiše.

“Gotova jedna trećina stanovništva Srbije starija je od 60 godina. To su ljudi koji zaslužuju naše duboko poštovanje i uvažavanje. Danas više nego ikada potrebna nam je medjugeneracijska solidarnost”, izjavio je Krkobabić.

On se danas u Gradskoj kući sastao sa zamenikom gradonačelnika Niša Milošem Bandjurom i tom prilikom bilo je reči o projektima koje grad Niš realizuje samostalno i uz podršku države.

Foto: B.LJ.

Sajam za penzionere koji je danas svečano otvoren u Oficirskom domu, gradjani mogu da posete i sutra od 10 do 17 časova.

Za posetioce je pripremljen bogat kulturno-umetnički program, izložba zanatskih proizvoda, a na sajmu se predstavljaju i banjska lečilišta, Dom zdravlja u Nišu i druge ustanove koje se bave pružanjem usluga penzionerima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com