Virus KoronaZdravlje

Krizni štab dao preporuku za treću dozu vakcine protiv COVID-19

Članica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je na današnjoj sednici ovog tela odlučeno da se omogući davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa, posebno rizičnim grupama.

Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba istakla da se istraživanja o trećoj dozi vakcine rade, da nema konzistetnih zaključaka, osim činjenice da je potrebno vreme praćenja.

Krizni štab je, kako je objasnila, preporučio da u prvoj grupi treću doze vakcine dobiju osobe koje imaju imunodificijentna stanja, osobe sa smanjenom dužinom imunog odgovora posle vakcinacije, kao i osobe koje su imale transplantaciju organa i koje su na hemodijalizi.

Ona je apelovala na građane da se vakcinišu, navodeći da je obuhvat imunizacije u 52 jedinice lokalne samouprave veći od 50 odsto.

Sa virusom se borimo jako dugo i kraj se ne vidi, ali sada imamo vakcinu, rekla je Kisić Tepavčević i dodala da moramo da imamo ličnu i kolektivnu odgovornost i da sada treba da se vakcinišemo kako bismo dočekali jesen što spremniji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Veterinari imaju više iskustva sa vakcinama. Oni primenjuju ukrštanje različitih vakcina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com