Region

Krivična prijava zbog seče drvoreda u Aleksincu

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu iz Beograda saopštio je danas da je podneo jednu krivičnu prijavu i zatražio vanredni inspekcijski nadzor zbog seče drvoreda sa 45 stabala na šetalištu u Aleksincu.

U saopštenju dostavljenom medijima, Institut je podsetio da je seča drvoreda u Ulici Knjaza Miloša u Aleksincu obavljena bez prethodno izdatih odobrenja i uz niz proceduralnih nepravilnosti.

“Institut je od nadležnih opštinskih organa zatražio dodatne informacije i dokumentaciju o uklanjanju stabala iz centralne pešačke zone, ali, nakon što je opštinska uprava dostavila netačne informacije, odlučili smo da protiv odgovornih lica i organa pokrenemo odgovarajuće postupke”, navodi se u saopštenju.

Institut je podneo krivičnu prijavu protiv načelnika Odeljenja za komunalne i gradjevinske poslove opštine Aleksinac Novice Dragićevića zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanja službene isprave dostavivši Institutu netačne informacije na osnovu podnetog zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, koje se odnose na seču sprovedenu u centru Aleksinca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com