Hronika

Krivična prijava protiv vozača autobusa

Protiv vozača autobusa (31) koji se u petak sudario sa putničkim vozom na pružnom prelazu kod Donjeg Medjurova biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, izjavio je Osnovni javni tužilac Saša Đokić.

On je rekao da je zaprećena kazna za pomenuto krivično delo od jedne do osam godina zatvora.

“Vozača obezbedjuje policija u niškom Kliničkom centru. On je teško povredjen i biće saslušan kada za to bude zdravstveno sposoban. Nakon toga tužilaštvo će nastaviti postupak protiv njega”, izjavio je Đokić.

Prema rečima lekara, vozač autobusa nalazi se i dalje u veštački izazvanoj komi zbog teške povrede glave. Osim toga on ima i povrede trbuha.

Zamenik direktora “Niš-ekspresa” Novica Tasić u petak je izjavio da je autobus koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu u Donjem Međurovu bio “tehnički ispravan, a vozač spreman za rad i odmoran”.

Tasić je rekao da vozač (31) koji je upravljao autobusom i koji je takodje povređen u nesreći, ima skoro šest godina radnog iskustva i da je u “Niš ekspresu” radio poslednjih godinu dana.

On je istakao da se ne isključuje mogućnost da je vozač kriv, ali da se sada ne može govoriti o tome dok tužilaštvo ne utvrdi uzrok nesreće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com