Virus Korona

KRIVA SKAČE: 284 novozaražene osobe, preminulo još sedam ljudi

Prema upravo saopštenim podacima u Srbiji trenutno ima 1908 zaraženih od virusa Kovid-19.

“U poslednja 24 sata testirano je 959 od tog broja njih 284 je pozitivno. Na raspiratoru je 98 pacijenata a od juče u 15 sati imamo i novih sedam smrtnih slučajeva, ukupno 51 dok je prosek 64,2 godina starosti”, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Epidemiolog je još jednom naveo da je jako bitno da se prdržavamo svih mera koje sprovodi država.

“Procenat smrtnosti je 2,67%, što nesumljeno dokazuje da se nalazimo u uzletu i ubrzanom prelazu virusa”, rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Na pitanje zašto se ne koristi aparat za testiranje koji ima kapacitet od 1200 uzoraka koji se nalazi u niškom Kliničkom centru, dobili smo odgovor da nisu ispunjeni svi uslovi.

“Treba da se složi aparat i odgovarajući testovi za taj aparat. On nije upotrebljavan jer nisu zadovoljeni svi uslovi za njegovu upotrebu”, rekla je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Da podsetimo, Klinika za kardiohirurgiju Kliničkog centra Niš u novembru mesecu 2019. godine dobila je na poklon od strane Evropske komande Američke vojske najmoderniji i najsavremeniji aparat Real Time PCR – Quant Studio 5 koji je od strane nadležnih svetskih institucija i preporučen za ispitivanje bioloskog materijala na prisustvo koronavirusa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com