Merošina

Kritično širom opštine! (FOTO/VIDEO)

Nakon obilnih padavina i veće količine snega koji je padao u prethodnoj nedelji nove nedaće stvara njegovo otapanje. Izlile su se reke i potoci širom opštine. Ugroženo više desetina domaćinstava.

Nisu ugrožena domaćinstva samo pored reka i potoka. Sneg koji se topi i kiša stvaraju jezera u poljskim uvalama, a zbog zapušene kanalizacije ugrožena su i dva domaćinstva u blizini škole u Merošini.

Situacija je loša, reka se po ko zna koji put izlila, noćas smo sa predsednikom opštine  dežurali čitave noći i odlučni smo da nakon ove situacije, odnosno kada se voda povuče prioritet bude čišćenje korita reka, na kome insistiramo poslednjih deset godina“-kaže Dejan Mitić predsednik MZ Merošina.

Pored kuća u Merošini , poplavljeno je nekoliko domaćinastava i u Balajncu, a slična je situacija i u Batušincu, Gradištu, Brestu, Jugbogdenovcu, Arbanascu, Aleksandrovu i ostalom selima.

Za 15 sati zakazan je sastanak Štaba za odbranu od poplava, čitave noći smo na terenu i bićemo tu nadalje da se na svaki način nađemo sugrađanima. Ekipe Direkcije su takođe na terenu tamo gde je najkritičnije“-kaže Saša Jovanović predsednik opštine Merošina.

Narednih dana očekuje se još padavina, koje uz nastavak otopljavanja snega, prete da situaciju učine još težom.

https://www.youtube.com/watch?v=w6l4R60Flzc&sns=fb

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com