Društvo

Krenuo svinjokolj, tovljenici poskupeli za 50 odsto

Sezona svinjokolja na jugu Srbije u punom je jeku o čemu svedoče i brojni oglasi o prodaji tovljenika na sajtovima za prodaju.

Za kilogram „žive vage“ vlasnici svinja traže uglavnom 300 dinara po kilogramu, a u selima koja se nalaze dalje od gradova ili u kojima je uzgoj masovniji tovljenici mogu da se kupe i za 250 dinara po kilogramu.

Foto: B.LJ.

Kasapi naplaćuju oko 3.000 dinara za klanje, sečenje i klasiranje mesa. U ovu cenu nije uračunato topljenje slanine i izrada čvaraka.

Kilogram „žive vage“ tovljenika prošle jeseni koštao je od 170 do 200 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!