Društvo

Krenule tople probe, cena grejanja neznatno korigovana

Niška “Gradska toplana” počela je danas probe sistema daljinskog grejanja i prema rečima direktora tog preduzeća Predraga Milačića odluke o grejanju narednih dana zavisiće od temperatura.

“Od 450 stambenih zgrada koje smo proverili, radijatori nisu bili topli samo u tri. Već u narednih par sati i stanovnici tih zgrada imaće grejanje”, rekao je Milačić.

On je rekao da je spoljašnja temperatura u Nišu 15 stepeni Celzijusovih tako da će u toku dana, nakon što se obave još neke provere sistema, grejanje biti isključeno.

“Od temperatura koje ćemo imati narednih dana zavisiće naše dalje odluke o grejanju. Moguće je da radijatori budu topli u jutarnjim časovima, jer imamo primedbe sugradjana da im je u tom delu dana hladno u stanovima”, izjavio je Milačić.

Kazao je da niška toplana počinje grejnu sezonu sa malim korekcijama cene, a kako je dodao, u odnosu na završetak grejne sezone varijabilni deo cene sada je viši za osam para jer je sezona završena sa 4,89 dinara po kilovat satu.

“Na početku prošle grejne sezone fiksni deo cene bio je 24,57 dinara po kvadratu, a sada je 24,28 dinara. Varijabilni deo cene bio je 5,23 dinara po kilovat-satu, a sada je 4,97 dinara”, rekao je Milačić.

Dodao je da cena sa kojom “Gradska toplana” počinje grejnu sezonu još nije konačna jer treba da je potvrdi Gradsko veće, a o kalkulaciji se pozitivno izjasnilo rukovodstvo toplane, i prošla je i proveru nadležnih gradskih službi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com