Ekonomija

Krenula probna proizvodnja u novoizgradjenom pogonu kompanije “Sjing JU”

Pogon kineske kompanije “Sjing Ju” u Nišu je završen i u njemu je ovih dana počela probna proizvodnja automobilske rasvete, izjavio je direktor niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Dušan Radivojević.

On je u izjavi za RTS rekao da će u toj fabrici posao pronaći oko 1.000 ljudi, pre svega visokokvalifikovanih.

“Kamen temeljac postavljen je 12. marta, na početku epidemije korona virusa, ali smo uspeli sa kineskim partnerom da pogon završimo u roku. Reč je o objektu površine 48.000 kvadrata vrednom oko 60 miliona evra”, kazao je Radivojević.

Podsetio je da kompanija “Sjing Ju” važi u svetskoj automobilskoj industriji za renomiranog proizvodjača led rasvete.

“Trenutno se u fabrici liju plastična zadnja led svetla, a u narednoj fazi će se raditi svetla za prednje delove automobila”, naveo je Radivojević.

Završetak pogona u roku Radivojević je ocenio kao značajan poduhvat.

“Vreme realizacije projekta od oko jedne godine je naš najveći reper i upravo zbog toga prepoznaju grad Niš i Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj i projekte kao jedne od najsupešnijih u zemlji. Svakako to ne bi bilo moguće bez dirketne podrške kabineta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa kojim radimo sve direktne domaće i strane investicije”, istakao je Radivojević.

Kazao je da KLERP za tri od sedam stranih investicija u Nišu radi projekte razvoja proširenja, tako da će pojedine kompanije ovde imati centre za Evropu.

“Oni su prepoznali grad Niš kao stabilnog i dobrog partnera”, rekao je Radivojević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com