Društvo

Krenula popravka mosta kod Jelašnice

Vodoprivredno preduzeće „Erozija“ krenulo je juče sa sanacijom mosta na putu koji od Jelašnice vodi ka Čukljeniku, Gornjoj i Donjoj Studeni i Bojaninim vodama.

Štab za vanredne situacije početkom meseca doneo je odluku da se most popravi po hitnom postupku pošto su oštećenja takva da o ugrožavaju bezbednost saobraćaja i prete da onemoguće bilo kakav prelaz vozila preko mosta.

Direktor VP „Erozija“ Slobodan Marković izjavio je da su odluka Štaba za vanredne situacije i nalog za popravku mosta juče stigli u to preduzeće i da je sanacija odmah započeta.

„Podloga mosta je pala, tako da ćemo mi raditi na izgradnji nove podloge, novog obezbedjenja mosta. Biće potrebno da se uredi i korito Jelašničke reke u tom delu i da se iz njega ukloni staro betonsko obezbedjenje“, rekao je Marković.

On je kazao da će za sanaciju mosta „Eroziji“ biti potrebno 15 do 20 dana.

Stanovnici Čukljenika, Gornje i Donje Studene u više navrata su u poslednjih par meseci apelovali na hitnu popravku mosta. Meštani su upozoravali da je pitanje dana kada će asfalt toliko propasti da preko mosta više neće moći da se prolazi, a on je njihova jedina veza sa gradom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com