Društvo

KreNI talks: Budućnost arhitekture

Mladi ambasadori su pokrenuli seriju otvorenih onlajn predavanja sa ekspertima iz oblasti kreativnih industrija iz celog sveta, kako bi delili znanje, ekspertizu, informacije i najvažnije, podršku. Trenutna pandemija virusa posebno je kritična za kulturni i kreativni sektor zbog naglog i masovnog gubitka mogućnosti prihoda. Eksperti će dati svoje viđenje trenutne situacije, izazova sa kojima se sektor suočava i kako će se razvijati nakon završetka pandemije, poručuju Mladi ambasadori.

Naredni vebrinar biće održan u četvrtak, 14. maja u 18h na temu „Budućnost arhitekture“

“Na ovom vebinaru ćemo govoriti o potrebi za novim javnim prostorima, ulozi arhitekata u pandemiji i kako oni mogu sprečiti narednu krizu. Naš predavač biće Adam Frampton, arhitekta i direktor kompanije Only If, dizajnerskog studija za arhitekturu i urbanizam iz Njujorka”, poručuju Mladi ambasadori.

Adam je takođe i docent na Visokoj školi za arhitekturu, planiranje i očuvanje na Univerzitetu Kolumbija. Trenutno je i docent, na Univerzitetu u Kentucki, Koledžu za dizajn. Koautor je publikacije “Gradovi bez zemlje“ koji preslikava hongkonške trodimenzionalne mreže pešačkog prometa i javnog prostora. Njegovi radovi i istraživanja izloženi su u 12, 14. i 16. Venecijanskom bijenalu, Muzeju moderne umetnosti, Izlogu umetnosti i arhitekture, Centru za arhitekturu i Institutu Van Alen, Njujork.  Pre toga, radio je kao saradnik u Kancelariji za metropolitansku arhitekturu (OMA) u Roterdamu i Hong Kongu od 2006-2013. Tokom skoro sedam godina tamo, učestvovao je  u preko 20 projekata, vodio timove za izradu arhitektonskih i urbanističkih dizajna u Kini, Tajvanu, Saudijskoj Arabiji, UAE, Bahreinu i Indiji. Radio je na OMA-inom nagradnom dizajnu za Tajpejski centar scenskih umetnosti od 2008. do 2013. godine i vodio je nekoliko faza njegovog dizajna i izgradnje.

Prijave su dostupne na https://forms.gle/fBNAHCkN1sVf2pJC9  i svi prijavljeni će na dan vebinara dobiti link na kome će moći da prate predavanje.

Sve informacije o prethodnim vebinarima dostupne su na linku https://bit.ly/2A2sPHS

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com