DruštvoEkonomija

Kreću radovi na niškom aerodoromu – Početkom septembra tender za dogradnju terminalne zgrade u vazdušnoj luci Konstantin Veliki

Aerodromi Srbije u fazi su izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove i adaptaciju postojeće terminalne zgrade aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, a tender za izvođenje radova trebalo bi da bude raspisan 1. septembra, najavio je portal ekapija.com.

Kako je ranije najavio direktor Javnog preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković, planirana je gradnja nove zgrade površine 7.160 m2, kao i adaptacija postojeće od 2.100 m2. Najavljena su ulaganja od 20 mil EUR, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja 2022. godine.

Projektnim zadatkom predviđeno je da se prilikom opsluge 1.200.000 putnika na godišnjem nivou obezbede svi potrebni međunarodni standardi (IATA LoS).

Izgradnja nove terminalne zgrade i adaptacija postojeće obezbediće komfornije uslove za prihvat i otpremu putnika, kao i njihov brži i lakši protok sa što kraćim zadržavanjem na punktovima za bezbedonosni prelged i pasošku kontorlu. Nova terminalna zgrada će svakako uticati i na kvalitet provedenog vremena u periodu čekanja na ukracavanje u avion, kao i vreme provedeno nakon izkrcavanja iz aviona do samo izlaska iz zgrade. Našim putnicima će sem komfora biti obezbeđeni dodatni komercijalni i uslužni sadržaji kakvi su prisutni na modernim aerodormima“, rekli su ranije iz Aerodroma Srbije.

Nova terminalna zgrada imaće i pet gejtova za ukrcavanje u vazduhoplove od kojih će jedna biti opremljena avio-mostom. Dodatno, biće obezbeđen poseban gejt za biznis i generalnu avijaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com