Društvo

Kreće realizacija medijskih projekata koje je podržala Gradska opština Pantelej

Gradska opština Pantelej sufinansiraće 20 medijskih projekata za izveštavanje o temama koje su u interesu građana sa teritorije ove niške opštine. Upravo za ove namene iz opštinske kase izdvojeno je 1,8 miliona dinara, što je oko 2 odsto godišnjeg budžeta ove opštine.

Od 2015. godine Gradska opština Pantelej raspisuje konkurs za medijske projekte, kako kaže predsednica opštine Nataša Stanković oni su bili prva i jedina opština u Srbiji koja je na ovaj način sprovodila javno informisanje.

Nataša Stanković: predsednica Gradske opštine Pantelej

“Pre svakog objavljivanja konkursa mi raspišemo javnu raspravu na kojoj sami građani predlažu teme koje su njima bitne. Da mi čujemo od njih i nevladinih organizacija koje su to teme od javnog značaja koje bi zainteresovale građane Gradske opštine Pantelej i šta je to što bi mi kao gradska opština od projekata trebalo da finansijski podržimo”, rekla je Stanković prilikom podele i potpisivanja ugovora sa niškim medijima, nevladinim organizacijama i produkcijskim kućama.

Ona dodaje da je ovogodišnja tema bila široka, ipak oni projekti koji su bili najbrojniji sadrže teme koje tiču  poljoprivrede, razvoja, turizma, komunalne infrastrukture a mnogi projekti naslanjaju se i zaštitu i očuvanje životne sredine.

Potpisivanje ugovora u GO Pantelej: Foto: J.Đ.

“Mi smo opština koja dugi niz godina dobro sarađuje sa svim medijima na teritoriji našeg grada. Zadovoljni smo i time da su podržani projekti medija koji posluju na teritoriji Niša, jer ove teme interesuju građane sa teritorije naše gradske opštine o kojima izveštavaju naši lokalni mediji. Nadam se i daljoj dobroj saradnji kao što je to slučaj bio do sada”, završila je predsednica opštine Nataša Stanković.

Među podržanim projektina ove niške opštine je i medijski projekat Niških Vesti sa nazivom “Ovo je Pantelej” koji je isplaniran tako da jeste nastavak prošlogodiišnjih veoma čitanih tekstova “Priče sa Panteleja”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com