Zdravlje

KREĆE PRIJAVA: Vakcinacija protiv sezonskog gripa – prijava preko e-Uprave

Vakcinacija protiv sezonskog gripa upravo kreće i svi oni koji žele da prime vakcinu protiv grupa mogu da se prijave preko portala e-Uprave. Sama vakcinacija počinje 15. oktobra.

Vakcinacija je moguća uz popunjen upitnik i zahtev.

Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović kaže za RTS da je potrebno da građani na portalu e-Uprave iskažu interesovanje, da je to jednostavna prijava, a da će od 15. oktobra, kada počne vakcinacija, dobijati pozive preko SMS-a i imejlova, kao i za vakcinu protiv koronavirusa. On navodi da se do sada prijavilo oko 3.500 građana.

“U skladu sa preporukama koje je dao Institut za javno zdravlje ‘Batut‘ prioritetna grupa za vakcinaciju protiv sezonskog gripa su oni građani koji su stariji od 60 godina i građani koji imaju hronična oboljenja”, naveo je Jovanović.

Na pitanje gde će se obavljati vakcinacija protiv sezonskog gripa, Jovanović kaže da je ideja da se iskoristi isti mehanizam kao i kod vakcinacije protiv koronavirusa.

“To znači da ćemo raditi na svim punktovima gde se radi i vakcinacija protiv koronavirusa – u domovima zdravlja i tamo gde su ostali masovni punktovi. Građani će dobijati tačno poziv gde će biti specificirano i vreme kada treba da dođu i mesto gde treba da dođu”, zaključio je Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com